Horrostaminen ja joulunodotusta

Jääkaappi 104l. Kuva: UPO

Taas on koittanut se aika vuodesta jolloin kilpikonnat ovat siirtyneet horrostamaan jääkaappinsa. Viime vuonna kilppareille hankittiin oma, käytetty 105 litran jääkaappi, jossa viettävät horroksensa. Jääkaapissa pidetään noin 5-6 astetta lämmintä ja jotta varmasti on tarpeeksi kosteaa on sinne vielä lisätty muutamia avonaisia vesiastioita.
Kilpikonnat horrostavat omissa laatikoissaan, jossa on hiekka-turve-multaseosta pohjalla ja pinnalla hiukan haketta.  Laatikoissa on ilmareiät, jotta taataan riittävä ilmanvaihto ja jääkaappi avataan päivittäin hetkeksi, jotta siitäkin vaihtuu ilma. Multaseosta laatikoissa on reilu kerros, kilpikonna suojaa itsensä kaivautumalla kunnolla turpeeseen. Laitettaessa konna horrostomaan voi sille valmiiksi tehdä pienen kolon ja on hyvä tarkistaa tilanne aina punnituksen yhteydessä.

Omien kilpikonnien lisäksi horrostamassa on vielä pari ystävän kilpikonnaa. Omat kilpikonnat menivät nukkumaan jo muutama viikko takaperin ja uudet tulokkaat noin viikko sitten.

Horrostuksen aikana on tärkeää seurata kilpikonnien painoa ja tänään onkin taas punnituspäivä. Vaakana toimii ihan normaali keittiövaaka jonka tarkkuus on ±2 grammaa, mikä on ihan tarpeeksi tarkka. Pääsääntöisesti ei kilpikonnien paino juurikaan heittele suuremmin, mikäli kaikki on kunnossa.